Bli kjent med Marie!

8. mai 2024

Hun kan synge kulokk og har sett hver krik og krok av Norge.
Møt Marie Drange, vår nye kollega!

Denne sangglade damen er svensk, men Marie har bodd i Norge i over 20 år. Sannsynligvis har hun sett mer av landet enn de fleste nordmenn; med unntak av Svalbard har hun vært i alle landets fylker!

Marie kommer fra rollen som daglig leder i Madaster, hvor hun jobbet for å etablere en digital materialbank for byggebransjen. Vi ble først kjent med henne på jakt etter ombruksdata for Miljødirektoratet. Det viste seg å bli full klaff! 

Marie er utdannet sivilingeniør ved Lunds Tekniska Högskola. Senere har hun tatt videreutdanning i bærekraft og sirkulær økonomi fra Handelshøyskolen BI og Linköpings Universitet. Hun har også bred kommersiell erfaring fra ulike Orkla-selskaper, sist som salgsdirektør i Orkla Health.  

Allsidighet gir bredde og mye verdifull kompetanse i bagasjen. Som senior rådgiver kommer det godt med når hun skal hjelpe kundene våre med sirkulær omstilling. Marie beskriver skiftet fra salg til sirkulærøkonomi som et verdivalg. Samtidig er den kommersielle teften hennes viktig for å skape bærekraftige løsninger som også gir lønnsomhet. Hun er engasjert og flink til å identifisere nye muligheter. Hun er også uredd, og kan skilte med å ha syklet en rute i Andesfjellene i Bolivia som kalles «the world’s most dangerous road»!  

Vi er utrolig glade for å ha henne ombord i Mepex!