Tenk bærekraft, miljø og sirkulærøkonomi på gavefronten. En slunken bankkonto i januar, gjør sitt til å finne alternativer som både er bra for privatøkonomien og miljøet. Gi bort et minne for livet! Gi en opplevelse som du kan dele med familie og venner; en alternativ gave som sparer miljøet, reduserer forbruket og sprer glede. Hva med billett til en konsert eller teaterforestilling, barnepass eller en søndagstur på ski? Julen 2019 fikk Mepex-medarbeiderne et selvlagd gavekort som kan løses inn i ulike opplevelser.
Du kan også kjøpe brukte gaver. Selv om det sitter langt inne hos mange å gi brukte gaver, er det en trend som er i ferd med å snu. Eksempelvis økte salget av brukte klær på finn.no med 15 prosent i 2019 sammenlignet med salgstallene fra 2018. Husk også å gjøre det kjent blant familie og venner at du ønsker deg brukte gaver eller opplevelser sammen med dem.
Våre tips:
• Lag egne gavekort på gode opplevelser i nærområdet. Finn ut hvilke interesser og hobbyer familien og vennene har. Kanskje det er en opplevelse du kan dele med dem; en skogstur i nærmiljøet med bållunsj, en tur i svømmehallen eller be hele familien på et måltid hjemme hos deg. Det er også mulig å kjøpe skreddersydde opplevelser
• Gå gjennom egne skap og skuffer. Finnes det noe som du kan gi bort? Er det et plagg, bøker, eller et bilde du tror et familiemedlem eller en venn kunne tenke seg?
• Søk etter gaver på torget på finn.no. Du kan også lage en ¨Ønskes kjøpt¨ annonse.
• Bruk antikvitetsbutikker og bruktmarked.
Foto: Linda Kirkevaag.