Hver nordmann kaster i gjennomsnitt 43 kg spisbar mat i året. Mepex analyseteam (A-team) har gått i dybden og analysert nøyaktig hva det er som blir kastet. Slike analyser er viktige for blant annet å finne ut hvor vi skal sette i verk tiltak for å redusere matsvinn.

 

Hva er det vi kaster mest av? Våre funn peker på middagsrester, brød, frukt og grønt som verstingene.

Istedenfor å kaste spisbar mat, kan du:

1. Ta vare på restene og bruk dem til en ny rett, spis dem til lunsj dagen etter, eller frys dem for senere bruk.

2. Har du brød du vet du ikke får brukt, eller er tørt, lag toast, krutonger eller bruk det til panering

3. Lag en deilig smoothie hvis du har noe overmodnet frukt eller grønt. Grønnsakene passer også utmerket til kraft og supper.

4. Ha en «må spises» skuff/hylle i kjøleskapet.

Se flere tips for å utnytte matrestene her.

 hashtagMiljø hashtagSirkulærøkonomi hashtagKuttMatsvinn2020 hashtagAvfall hashtagKlima hashtagGjenvinning hashtagclimatechangeimpacts hashtagMoveTheDate hashtagcirculareconomy hashtagclimatepolicy