Googler du “verdens mest kjente logoer”, dukker den opp: en hvit dame på grønn bakgrunn. Vi snakker selvfølgelig om Starbucks – verdens største kaffekjede. Med 32 000 kafeer i over 80 land er Starbucks en merkevare de fleste har et forhold til. Denne høsten skal Starbucks intensivere innsatsen mot forsøpling og tar Bølgen sammen med Hold Norge Rent, Oslofjordens Friluftsråd og Mepex.

– Vi er utrolig stolte over å ha med oss Starbucks på Bølgen, sier Hildegunn Bull Iversen, prosjektleder for Bølgen og rådgiver i Mepex. – Starbucks er langt framme på bærekraft og har lenge jobbet for å redusere bruken av engangsemballasje. At de allerede har et stort engasjement for gjenbruk og mot forsøpling gjorde at de var ett av selskapene vi hadde høyest på ønskelista.

For eksempel har Starbucks tilbudt kundene 5kr i avslag på drikke hvis man har med egen kopp siden de åpnet sin første kafe i 2012. De selger også gjenbrukskopper til kaffe og kalde drikker i kafeene sine og har fjernet alle engangsartikler i plast (sugerør, bestikk, stoppere til lokk).

Vi er veldig glad for at Starbucks anerkjenner at de er en del av forsøplingsproblemet, og at de tar sin del av ansvaret for å finne løsninger, sier Astrid Kordal Næss, prosjektleder næringsliv og arrangement i Hold Norge Rent.

Sonja Weisseneder, Operations Manager i Starbucks Norge og Sverige, forteller at Starbucks blant annet hatt strandryddeaksjoner med alle ansatte. – Vi ser fram til å få enda mer kunnskap om forsøpling og hvordan vi kan jobbe sammen for å bidra. Ikke minst betyr det mye for oss som jobber her å gjøre noe meningsfullt sammen som team. Våre ansatte i Stavanger og Kristiansand skal også være med, sier Sonja.

Starbucks starter på Bølgen-prosessen i august. Vi gleder oss!

Fakta om Bølgen:

Bølgen er et flerårig prosjektsamarbeid mellom Hold Norge Rent, Oslofjordens Friluftsråd og Mepex. Her jobber vi for å finne løsninger på forsøplingsproblemet sammen med næringslivet. Siden 2020 har flere av Norges mest kjente merkevarer vært med på Bølgen, blant annet Freia, NorgesGruppen, Orkla, Ringnes og Hennig-Olsen Is. Bølgen er i år finansiert av Handelens Miljøfond.