Mepex har i år valgt å gi kr 10.000,- i julegave til Restarters Norway. De vil skape en kultur for reparasjon med fokus på elektronikk, og vise at det kan være gøy å reparere.

– Restarters Norway hjelper deg med å ta vare på egen elektronikk og gir produktene lengre liv. Vi jobber også med å fortelle politikere og bransjen at det må bli lettere og billigere å reparere, og at det vi kjøper må leve lenger, forteller Kaja Juul Skarbø, daglig leder i Restarters Norway.

Bildet: Kaja Juul Skarbø, daglig leder i Restarters Norge.

Restarters Norway ble startet høsten 2016, og er en del av et internasjonalt Restarters-nettverk som har vokst ut av Londonbaserte The Restart Project. Organisasjonen arrangerer Fiksefester, holder foredrag og du kan bestille workshops for å lære mer om hvordan du og din bedrift kan bidra til en mer bærekraftig bruk av elektronikk.

-På våre Fiksefester kan du ta med deg ødelagt småelektronikk. Våre frivillige fiksere hjelper deg så godt de kan med å reparere tingene dine. Sammen reduserer vi skaden vårt forbruk har på naturen og klimaet. Dette måler vi i vårt Fiksometer, forteller Juul Skarbø.

Så oppfordringen er: Bli med på neste Fiksefest!

-Bli med å skru opp, utforske og reparere dine kjære, gamle (eller nye!) produkter som er ødelagte. Ved å jobbe praktisk med reparasjon kan vi endre vårt forhold til elektronikk. Tar vi vare på tingene våre, tar vi vare på naturen, oppfordrer Juul Skarbø.

Er din bedrift eller organisasjon interessert i å lære mer om hvordan vi kan få mer bærekraftig elektronikk? Restarters Norway holder foredrag over hele landet på forespørsel.

Ler mer på nettsiden.

Mepex vil benytte anledningen til å takke våre alle våre oppdragsgivere og samarbeidspartnere for et godt og bærekraftig samarbeid i et utfordrende år, og ønske alle en riktig god jul!